Stålgjutgods

Bearbetning av stålgjutgods

Vi på KSD Trading AB har lång erfarenhet av arbete med bearbetning av stål och stålgjutgods. Vi har bred kunskap inom gjutning och material och erbjuder hög kvalitet. Tillsammans kan vi diskutera fram en lösning på vilka kemiska och mekaniska egenskaper ni vill ha på stålgodset. Låt oss på KSD Trading AB vara er självklara leverantör av gjutgods. Ta kontakt med oss för vägledning eller prisförslag!

Vad är stålgjutgods?

Gjutstål är en form av stål som man använder vid tillverkning av stålgjutgods. De flesta stålsorterna kan gjutas men just gjutstål är svårare att gjuta då de har en högre smälttemperatur. Stålgjutgodset kan i sin tur värmebehandlas liknande smitt och valsat stål. Övriga egenskaper och hållfasthet är samma för gjutstål som andra stålsorter. Stålgjutgods kan används för tillverkning av material till järnväg, armatus, turbinskovlar samt slitdelar för grävmaskiner och krossar. 

Vad används stålgjutgods till?

Stålgjutgods används inom flera olika branscher och tillämpningar. Exempel på användningsområden:

  • För att tillverka olika maskindelar
  • Inom fordonsindustrin för att tillverka delar till bilar, lastbilar och motorcyklar
  • Inom olje- och gasindustrin för att producera komponenter som ska stå emot höga temperaturer och tryck
  • Inom energisektorn för att tillverka delar till kraftverk och turbiner
  • Inom byggindustrin för att tillverka vissa konstruktionselement
  • För verktygstillverkning

Våra övriga tjänster

Utöver detta arbetar vi ständigt för att hitta nya sätt att sänka kostnaderna utan att kvaliteten påverkas. Vårt produktutbud består av olika produkter som behövs vid produktion i ett gjuteri. Behöver ni hjälp med inköpsoptimering för att sänka kostnaderna vid inköp så hjälper vi er. Vi berättar gärna mer om vad vi kan utföra och leverera - Kontakta vårt gjuteri idag!